ИНТЕНЗИВНИ ТЕРЕНСКИ АКТИВНОСТИ НА ЈП „ОХРИДСКИ КОМУНАЛЕЦ“

Екипите на ЈП „Охридски Комуналец“ деновиве спроведуваат интензивни теренски активности во повеќе сегменти од доменот на своето работење. Со ангажирање на специјална механизација извршено е расчистување на неколку диви депонии … Read More

МИСИЈАТА И ВИЗИЈАТА НА ЦРВЕН КРСТ ПРЕЗЕНТИРАНИ ПРЕД ОПШТИНСКАТА АДМИНИСТРАЦИЈА

Дел од вработените во општинската администрација денес присуствуваа на Сесија за дисеминација што ја организира  Црвениот Крст – Охрид со поддршка на Меѓународниот Комитет на  организацијата . Учесниците на настанот … Read More

СЕ ОДРЖА ПРВИОТ РЕГИОНАЛЕН САЕМ НА СОЦИЈАЛНИ ПРЕТПРИЈАТИЈА ОД ЈУГОЗАПАДНИОТ РЕГИОН

Денес во Центарот за култура „Григор Прличев“ во Охрид се одржа првиот Регионален саем на социјални претпријатија од Југозападниот регион во организација на Регионалниот центар за поддршка на социјални претпријатија … Read More

Генералки на улици Кленоец и Радојца Новичиќ и активности за подигање на паднатите лисја

Екипите на „Јавна хигиена” спроведоа активности за генерално расчистување на ул.„Кленоец” и ул.„Радојца Новичиќ”.  Темелно се расчистуваа тротоарите, просторот околу тротоарите и граничниците од коловозот. Отстранета е  ниска и дива … Read More

НОВА ФЕКАЛНА КАНАЛИЗАЦИЈА НА УЛИЦИТЕ „БУДВА“ И „ВИНКОВАЧКА“

Екипи на ЈП „Нискоградба“, работат на поставување нова фекална канализација на улиците „Будва“ и „Винковачка“. Увид на градежните зафати направи градоначалникот Кирил Пецаков. Според проектот,  на улицата „Будва“ фекалната канализација … Read More