Рубин Земон:„Јаничарскиот синдром“, за жал е длабоко вкоренат кај балканските народи

„Јаничарскиот синдром“, за жал е длабоко вкоренат кај балканските народи. Тоа значи дека тие односно нивните предци кои се „натурализирале“, сакаат постојано да докажуваат дека се поголеми националисти од „матичните“. … Read More

Северна Македонија учествуваше на првиот НАТО Самит – како полноправна членка

Во Брисел вчера се одржа Самит на НАТО, прва средба на шефовите на држави или влади на членките на Алијансата на која Македонија учествуваше како полноправна членка. Македонската делегација која учествуваше … Read More

Денеска пристигнаа 12 870 дози вакцини „Фајзер“ од редовната пратка

Нови 12 870 дози вакцини „Фајзер“ пристигнаа денеска во земјава од редовната пратка што ја добиваме секој понеделник. Министерството за здравство соопшти дека 8190 дози од нив се од билатералниот … Read More

Kога се роди ќерка ми 16 пати ми свиреа една песна: Премиерот Заев откри досега непознати работи за него

Во интервју за српски Курир, премиерот Зоран Заев отворено открива како од продавач на лубеници стигнува до најважната позиција во земјата, каков однос има со неговите родители денес, како го … Read More

Од нема дивоградби во Струга, до казмата во раце и сам да ги урива

Градоначалникот на Струга иако тврдеше дека немат дивоградби во Струга, изминатава недела има издадено решенија за останување на дивоградби . Денеска Започна отстранување на неколку платформи на плажи на Охридското … Read More