Даниел Кајмакоски е неповреден во сообраќајната несреќа

Познатиот македонски поп пејач Даниел Кајмакоски е неповреден во сообраќајната несреќа која се случила попладнево во Скопје . Даниел Кајмакоски го управувал своето возило марка мини-морис добиено како награда на … Read More

Во Струга основните и средните училишта штрајкуваат

Сите основни и средни училишта во Струга и во струшките села Лабуништа Подгорци Боровец  денес се во штрајк.И покрај притисоците, претседателите на Синдикатот за образование во Струга велат дека сите … Read More

Денес е Богојавление – Водици

Денес православните верцници го прославуваат Богојавление Водици. Водици претставува еден од најголемите и најзначајните празници а се претпоставува дека се прославувал уште од вториот век од христијанската ера. На овој … Read More