Бектеши: Буџетот е ликвиден, доколку има потреба ќе има и дополнителни мерки за поддршка

Скопје, 14.04.2021 година   Владата секогаш е отворена за дијалог и во рамки на Економско-социјалниот дијалог се отвараат прашања и заеднички се носат одлуки. Владата во изминатата година уште од првиот … Read More

Бектеши:Кон крајот на Мај можда ќе бидат отворени рестораните за свадби .

Министерот за економија Крешник Бектеши, не ја исклучи можноста на крајот на мај да бидат отворени рестораните за свадби. Министерот ова го најави на вечерашното гостување во „Клик Плус“ на … Read More

Бектеши :Ваучери за туризам ќе има и годинава

Министерот за економија Крешник Бектеши изјави дека оваа сезона во земјава ќе има странски турсти, посочувајќи дека при почетокот на мај ќе се започне со промоција на нашата дражава. – … Read More

Од Утре почнува исплата на февруарските пензии.

 Утре 25.02.2021 година, (четврток) почнува етапната исплата на февруарските  пензии. Министерството за труд и социјална политика информира дека пензиите ќе бидат исплатени предвреме и етапно, со цел да се овозможи … Read More

Угостителите бараат итно укинување на забраната за организирање на семејни прослави.

Или да се дозволи организирање на прослави, свадби, или угостителите ќе излезат на протести, затоа што им е загрозен опстанокот.  Угостителите бараат итно укинување на забраната за организирање на семејни прослави. … Read More

Мерката 14.500 денари поддршка по вработен продолжува и за јунската плата.

Мерката 14.500 денари финансиска поддршка по вработен продолжува и за јунската плата. Вчера Владата донесе измена на уредбата со која мерката наместо два – ќе трае три месеци, објави министерката … Read More