ОГЛАС ЗА ИЗДАВАЊЕ ПОД ЗАКУП НА ДЕЛОВЕН ПРОСТОР ОД 30 М2 ВО ГРАДСКИ ПАЗАР ОХРИД

Комисијата за избирање најповолна понуда, формирана со Одлука од Директорот на ЈП Градски Пазар Охрид, бр. 02-165/1 од 09.04.2014 година, распишува ОГЛАС За издавање под закуп на деловен простор од … Read More

ОБЈАВЕН ЈАВЕН ОГЛАС ЗА ИЗДАВАЊЕ ПОД ЗАКУП НА РЕСТОРАНОТ НА ГРАДСКИТЕ ГРОБИШТА

Јавното претпријатие „ Градски гробишта“ распиша оглас за усно јавно наддавање за издавање под закуп на ресторанот лоциран во градските гробишта. Врз основа на Законот за користење и располагање со … Read More

СВЕЧЕНО ПУШТЕН ВО УПОТРЕБА ПАТОТ ВАПИЛА – СИРУЛА

Денес Градоначалникот Никола Бакрачески заедно со директорот на Агенцијата за финансиска поддршка на руралниот развој Тони Димоски, свечено го пуштија во употреба патот Вапила- Сирула што се градеше во изминатиов … Read More

Од идната недела низ градските паркови ќе никне новата цветна реколта

Oд понеделник-02.06.2014 год. екипите на „Паркови и зеленило„ ќе започнат со засадување на новата реколта сезонско цвеќе кои ќе ги красат охридските паркови во летниот и есенскиот период. Цветните садници … Read More

Се чисти крајбрежниот појас потег пристаниште-х.Милениум

Крајбрежниот појас на потегот од градското пристаниште до х.Милениум денес се расчистува од наноси на окрек, реса и друг вид отпад. Ова е период на цветање на езерската алга , … Read More

19-годишна девојка силувана во Охрид

Деветнаесетгодишна девојка од Охрид е силувана откако охриѓанец ја завел велејќи ѝ дека ќе ѝ помогне да најде кој ѝ го украл мобилниот телефон. На втори мај годинава, околу 23.30 … Read More