Наместо матични, се воведуваат семејни лекари

Со цел рана превенција од разни заболувања, петнаестенина студенти на медицина денеска во центарот на Скопје, на граѓаните им мереа крвен притисок, телесна тежина и висина, како и индекс на … Read More

Македонскиот и албанскиот дел на Охрид и Преспа прогласени за Биофосфорен резерват

Стручниот Комитет на УНЕСКО разгледувајќи ја Номинационата Форма за прогласување на Охрид Преспа за Биосферен резерват даде ПРЕПОРАКА и ОДОБРЕНИЕ до Интернационалниот Совет на УНЕСКО,   да го прогласи  македонскиот и … Read More

Охриѓанецот Филип Гаврилоски со четири први места

Охриѓанецот Филип Гавриловски е млад виртуоз на хармоника. Надежниот Гавриловски  од сите меѓународни натпревари, дури и оние со најтешка конкуренција се враќа со освоено прво место.  Во низата успеси и … Read More

Презентација на можностите за финансирање за претпријатијата

Фондот за иновации и технолошки развој, во соработка со Секторот за туризам и локален економски развој, во Вторник ( 20.05.2014 год.), во големата сала – општина Охрид, ќе организираат презентација … Read More