Илјада деца од семејства во социјален ризик на бесплатен зимски одмор

Министерот за труд и социјална политика, Диме Спасов на денешната прес-конференција информираше за проектот „Бесплатен одмор и рекреација на децата од семејства во социјален ризик“, кој започна да се реализира … Read More

КАРОЛИНА ГОЧЕВА ЗА ВОДИЦИ ЌЕ ПЕЕ ВО ОХРИД

Годинава  празничната програма посветена на празникот Богојавление – Водици ќе биде распоредена во четири дена.   Во збогатувањето на туристичката понуда покрај традиционалната церемонија на фрлање на светиот крст во водите … Read More

Oхриѓани дезимформирани oд Охридските веб портали

На малиот охридски плоштад, вечерта на 10 Декември , закупниците на новогодишните тезги 2 дена се спремаа за претстојниот период. Набавуваа празнични производи, ги поставуваа потребните додатни предмети на тезгите, … Read More

Почетна цена за издавање на ЛИЗГАЛИШТЕТО е 75.000,оо денари

О Г Л А С  БР. 07/2014 ЗА ПРИБИРАЊЕ НА ПОНУДИ ЗА ИЗДАВАЊЕ НА ВРЕМЕНО КОРИСТЕЊЕ НА ЈАВНА ПОВРШИНА ЗА ПОСТАВУВАЊЕ НА ЛИЗГАЛИШТЕ (ПРИМЕРОК ЗА ПОНУДУВАЧИ) 1. Со цел збогатување … Read More

ЗАПОЧНА НОВОГОДИШНОТО УКРАСУВАЊЕ НА ЦЕНТРАЛНОТО ГРАДСКО ПОДРАЧЈЕ

Започна новогодишното украсување на централното градско подрачје.  Екипи од   Секторот за комунални дејности,сообраќај и улици при општина Охрид помогнати од оперативата  на ЈП “Охридски комуналец“ во текот на денешниот ден … Read More

Eдноставен трик за засилување на WiFi сигналот

Во само седум чекори, со една обична лименка, лепак, џебно ноже и ножици, ослободете се од проблемот со слабиот WiFi сигнал, еднаш засекогаш!   Имено, лошиот WiFi сигнал во вашиот … Read More