ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ И ГРАДЕЖНИЦИТЕ ЗАЕДНИЧКИ ГИ РАЗГЛЕДУВАА МОЖНОСТИТЕ ЗА СТОПАНСКО ЗАЖИВУВАЊЕ НА ОХРИД

Градоначалникот  Никола Бакрачески,  денеска  во општинската зграда,  оствари работна средба со 30-ина претставници од градежната фела во Охрид. Целта на работниот состанок беше општината и градежниците заеднички да ги разгледаат … Read More

Питачите празнично преселени во Охрид

Во последните неколку години , забележано е драстично зголемување на бројот на питачите во Р.Македонија кои освен во летната сезона од годината, во Охрид често ги забележуваме и пред празничните … Read More

Фото : Камионите во Охрид фрлаат песок и сол на патиштата и улиците низ градот цела вечер

Фото : Камионите во Охрид фрлаат песок и сол  на патиштата и улиците низ градот цела вечер Фотографиjа направена во 23 40 часот  

Вечерва снег ќе ја покрие Македонија

Во вечерните часови ќе биде значително и тогаш врнежите ке бидат од снег кој на планините повремено ќе паѓа со умерен интезитет . Новата вкупна снежна покривка во западните делови … Read More