ОХРИДСКИТЕ УЛИЦИ ЌЕ СЕ РАЗУБАВУВААТ СО ЦВЕЌЕ

Во рамките на реализацијата на годишната програма, Одделението за заштита и влијание врз животната средина, ќе го спроведе проектот –  „ЦВЕТНИ БАЛКОНИ – ЦВЕТЕН ОХРИД “. За таа цел, на … Read More

Фото и Видео : Кучиња скитници во Центарот на Охрид

Во центарот на градот во градскиот плоштад , чинарот , но и наоколу, се забележува „глутница“ на кучиња скитници. Иако можеби навидум изгледаат безопасно, ова може да прерасне во сериозен … Read More

ВРАЧЕНА НАГРАДАТА ЗА НАЈДОБРА ПОЕМА

Во рамките на годинашниве „ Прличеви беседи“ , денеска во Центарот за култура, на свечена академија, на охридскиот писател Славе Банар му беше врачена Повелбата за најдобра поема за 2014 … Read More

ОПШТИНА ОХРИД Е ЕДНА ОД ВОДЕЧКИТЕ ОПШТИНИ ВО ВОДЕЊЕТО НА СОЦИЈАЛНАТА ПОЛИТИКА

Општина Охрид ,е  една од  водечките општини во  Република Македонија во делот на водењето на социјалната  политика и грижата за социјално ранливите категории на граѓани. И покрај  наследената тешка финансиска состојба  … Read More

Невремето во Охрид урна куќа – Апел за Помош

Без покрив над глава остана тричленото социјално семејсто од Охрид откако нивниот дом целосно се урна. Во стариот објект кој попуштил и се разрушил од поројните дождови и снег. Неџат … Read More

Фото : “Се скрши Гранка од Охридскиот чинар” Ама кога?

Стариот чинар во Охрид, препознатлив симбол на градот на ден 6 декември 2012 наутро попушти од снегот и од крошната на неколкувековното стебло се откорна една голема гранка. Од тогаш … Read More