ПОЗНАТИ КОРИСНИЦИТЕ НА СУБВЕНЦИИ ЗА КОМУНАЛНИ УСЛУГИ

 По распишаниот оглас за субвенционирање на трошоци за комунални услуги, општина Охрид донесе одлука кои поднесители ги исполнуваат условите за користење на субвенции пропишани во објавениот Јавен оглас. Корисници на … Read More

ВАСИЛИЧАРСКИ ПОЈАДОК ВО ЛОКАЛНАТА САМОУПРАВА

Вработените во Локалната самоуправа, традиционално и оваа година, денеска во просториите на Општина Охрид, на заеднички појадок ги бараа василичарските парички. Среќни пронаоѓачи беа Кире Думбалоски, Ернестина Маневска и Ванчо … Read More

Пристигна првата група навивачи во Катар

Во Доха пристигнаа дваесетина навивачи од Македонија кои се во очекување на првиот настап Македонската репрезентација на 16 јануари против Тунис. Освен навивачите кои допатуваа од Македонија , според информациите … Read More

Кире Лазаров и друштвото одбиле да се качат во автобусот со кратенката БЈР

Кире Лазаров и друштвото одбиле да се качат во таков автобус и направиле притисок врз домаќините да ја исправат својата постапка. Не сакајќи првенството да им почне со скандал, Катарците … Read More