ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА „ОД СРЦЕ ЗА ТАТКОВИНАТА“

Средношколската младинска организација при ОУТУ „Ванчо Питошески“ во периодот од 9 до 13 февруари организира хуманитарна акција „Од срце за татковината“, за помош на семејствата од поплавените подрачја низ Македонија. За … Read More

ИНДИСКИ КОМПАНИИ ЗАИНТЕРЕСИРАНИ ЗА ИНВЕСТИРАЊЕ ВО ОХРИД

Претставници на инвестициските фондови и компании „Antriksh Group“ , „ Bhopesh Upadhyay“ и „ Muktistar“ од Индија, денеска имаа средба со заменик градоначалникот Ангел Јанев и раководителот на Секторот за … Read More

ОПШТИНА ОХРИД ЌЕ ПОМОГНЕ НА СЕМЕЈСТВОТО РАМАДАН КОЕ ОСТАНА БЕЗ ПОКРИВ НА ГЛАВАТА

Хуманоста на градоначалникот Никола Бакрачески повторно на дело.  Првиот човек на градов, денеска  беше на увид на местото каде  неодамна се урна  куќата на охриѓанецот Неџат Рамадан во населбата Кошишта. … Read More

БАКРАЧЕСКИ ДОНИРАШЕ ЗА ГРАЃАНИТЕ ОД ПОПЛАВЕНИТЕ РЕГИОНИ ВО МАКЕДОНИЈА

Градоначалникот Бакрачески, денес ги посети пунктовите кои се поставени за собирање на помош за граѓаните од поплавените региони во Македонија. – Денес, како и секогаш кога е најпотребно, општина Охрид … Read More

ОБИКОЛКА НА ПОПЛАВЕНИТЕ ОБЈЕКТИ

По неодамнешните поплави, градоначалникот Никола Бакрачески со своите соработници, денеска посети неколку поплавени објекти на улиците „ Стив Наумов“ , „ Аџи Мустафа“ во населбата Лескајца и „ Сатеска“ во … Read More