Вработените во МВР кои оствариле прекувремена работа ќе добијат по 27.182 денари бонус

На 4 471 вработени во Министерството за внатрешни работи, кои оствариле над 150 часови прекувремена работа во текот на 2020 година, денеска ќе им биде исплатена бонус платата во поединечен … Read More

Збогум за полицискиот час, добредојде за концерти и забави

Tерасите на сите угостителски објекти од денеска ќе работат без ограничување. Дозволено е организирање на свадби, прослави, веселби на отворен простор/летни тераси со максимум 50% исполнетост на капацитетот на отворениот … Read More

Рубин Земон:„Јаничарскиот синдром“, за жал е длабоко вкоренат кај балканските народи

„Јаничарскиот синдром“, за жал е длабоко вкоренат кај балканските народи. Тоа значи дека тие односно нивните предци кои се „натурализирале“, сакаат постојано да докажуваат дека се поголеми националисти од „матичните“. … Read More

О Г Л А С БР. 02/2021 ПРИБИРАЊЕ НА ПОНУДИ ЗА ИЗДАВАЊЕ НА ВРЕМЕНО КОРИСТЕЊЕ НА ПОВРШИНИ ЗА ПОСТАВУВАЊЕ НА УРБАНА ОПРЕМА

Врз основа начлен 80, член 80а и член 81 од Законот за градење („Сл.весникна РМ“ бр. 130/09, 124/10, 18/11, 36/11, 54/11, 13/12, 144/12, 25/13, 79/13, 137/13,163/13, 27/14, 28/14,42/14, 115/14, 149/14, … Read More

Починал маж- рекордер : Имал 38 жени, 89 деца и 36 внуци

76-годишниот старец, за кого се верува дека е глава на најголемото семејство на светот, починал во индиската држава Мизорам, јавува Би-Би-Си. Зион Чан, шефот на религиозна секта што практикувала полигамија, … Read More