Пелистер е пред исфрлање, Охрид е замената за ПМФЛ

Пелистер има уште 2 дена да пријави 12 фудбалери со професионални договори а во моментот Битолчани немаат 12 професионални фудбалери , па се отвара едно место кое треба да биде пополнето пред почетокот на сезоната.

Прв на листа за пополнување на ова место е екипата на ГФК Охрид кој играше бараж за ПМФЛ и побарал лиценца , доколку Охрид се откаже следни на листата се екипите на Гостивар и Велешта.

Останува да видиме дали ке има продолжување на рокот за Пелистер и дали ке ги исполне условите за ПМФЛ.