Италија е новиот фудбалски првак на Европа

Италија е шампион на Европа! Победија откако беа изведени пенали со вкупен резултат 4: 3. По 120 минути беше 1: 1, за Англија, а головите ги постигнаа Лук Шо, а за Италија Леонардо Бонучи.

Првенството конечниот победник го доби по изведувањето на пеналите, Италија беше крунисана за европски шампион. Италија реализираше три пенали, а Англија два.

Италија заслужено се радува на големиот трофеј, а Англија во некоја друга прилика ќе се обиде да го „врати фудбалот дома“.