Во Египет на летување без тест за вакцинираните

На 24 јуни Египет донесе одлука за олеснување на влез во земјата без приложување на негативен ПЦР тест за сите патници кои се комплетно и уредно вакцинирани.

Услови за влез во Египет со чартер лет од Македонија без ПЦР тест се следни:

Патникот да поседува сертификат за извршена вакцинација против ковид со валиден код.

Да има поминато најмалку 15 дена од ревакцинацијата со втората доза. Лицата кои не се вакцинирани и /или не ги исполнуваат овие услови (освен децата под 5,99 години) при влез во египет мора да приложат негативен ПЦР тетс направен најмногу 72 часа пред летото.

Аурора турс информира дека ПЦР тестовите во нивна организација за сите оние на кои ќе им биде потребен влез во Хургада и понатаму останува бесплатен.