ВМРО ДПМНЕ – ОХРИД СО ЧЕСТИТКА ЗА ДЕНОТ НА ЕГИПЌАНИТЕ

По повод денот на заедницата на египќаните, О.К на ВМРО ДПМНЕ денеска со ф.б статус им го честита денот на своите сограѓани египќани.

Почитувани,ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид го честита 24 Јуни – Меѓународниот ден на балканските Египќани.Египќаните се дел од македонското општество и заедно треба да се насочиме кон подобрување на социјалниот и политичкиот статус, како и заштита на правата.Упатуваме желби за семејна среќа, бериќет и благосостојба. Нека е честит Меѓународниот ден на балканските Египќани . Со почит,Центар за комуникации на ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид – стои на статусот