Од нема дивоградби во Струга, до казмата во раце и сам да ги урива

Градоначалникот на Струга иако тврдеше дека немат дивоградби во Струга, изминатава недела има издадено решенија за останување на дивоградби .

Денеска Започна отстранување на неколку платформи на плажи на Охридското Езеро во Струга. Некои сопственици на платформите рекоа дека сами ги отстрануваат, откако пред неколку дена добиле такво решение од општинските власти.

Според градоначалникот Рамиз Мерко, платформите не се дивоградби, туку се работи за солидарност со Охрид за да не го загуби статусот пред УНЕСКО. 

Откако мерко кажа дека нема дивоградби зеде алати и почна да отстранува од штиците.