filipce

Кризниот штаб ги прифати препораките на КЗБ за олабавување на мерките

– укинување на ограничувањето на движењето;
– сите настани кои ќе се организираат на отворено, може да се организираат со капацитет до 1000 лица и искористување на просторот до 50%;
– се отстранува лимитот од 100 присутни лица на свадбите.

Oва главно се точките за кои по предлг на комисијата за заразни болести, кои Главниот координативен КОВИД-19 кризен штаб ги прифати, и тоа почнувајќи од 16 јуни 2021 година, па ги предлага на конечно усвојување на утрешната владина седница.