Германија ги отвора границите за Македонија и други балкански земји

Поради намалување на бројот на нови случаи со коронавирус Македонија и другите земји од Западен Балкан од вчера се тргнати од германската „црвена листа“ за патувања поради коронавирусот, објави Институтот Роберт Кох.

Новите правила за патување ќе важат од утре.Покрај Македонија, од „црвената листа“ во регионот се симнати и Србија, БИХ, Косово и Црна Гора и повеќе не се третираат како ризични земји.