Георгиески до амбасадорот на ЕУ Гир: Ви благодарам за поддршката во насока на исполнување на препораките на УНЕСКО

Георгиески до амбасадорот на ЕУ Гир: Ви благодарам за поддршката во насока на исполнување на препораките на УНЕСКО

Упатувам јавна благодарност до амбасадорот на ЕУ во Република Северна Македонија, Дејвид Гир за неговата силна поддршката во насока на исполнување на препораките на УНЕСКО и зачувување на природното и културното наследство на Охридскиот регион.
Особено сум горд што нашите стратешки партнери од ЕУ, ги препознаваат нашите заложби за почитување на законите и владеење на правото, со што ставаме крај на децениската деградација на крајбрежјето, напиша на својот Фб профил Градоначалникот на Охрид, Константин Георгиески.

Фб . Градоначалник Константин Георгиески