laze

Претседателот на СДСМ Охрид Лазе Танески Разрешен од Функција

Извршниот одбор на СДСМ вечерва го разреши претседателот на Сдсм-Охрид Лазе Танески .

Лазе Танески не можел да биде Пратеник во Парламент , Претседател на Сдсм Охрид и Член на Централниот Одбор на Сдсм во Северна Македонија.

Како најсериозни за претседателското место на Сдсм Охрид се спомнуваат Три имиња од кој

Науму Јованоски Чакар – поранешен претседател на Сдсм Охрид и познат бизнисмен во Охрид.

Лупчо Грданоски – директор ба ЈП Охридски Комуналец и претседател на ГФК Охрид Лихнидос .

и Ристе Недески кој беше и сеуште е десна рака на Лазе Танески .

Наскоро повеќе информации …