opstina ohrid

ЈАВЕН ПОВИК ЗА СУБВЕНЦИОНИРАЊЕ НА ЗАНАЕТЧИИ НА ПОДРАЧЈЕТО НА ОПШТИНА ОХРИД ЗА 2021 ГОДИНА

Согласно Г1 Програма за за поддршка на Локален економски развој, („Службен гласник на општина Охрид “бр.09-11545/59 од 29.12.2020) и Правилникот за користење на финансиски средства од Буџетот на општина Охрид за субвенционирање на занаетчии на подрачјето на општина Охридсо бр.09-4086/80 од 28.04.2021 година, општина Охрид објавува:

ЈАВЕН ПОВИК
ЗА СУБВЕНЦИОНИРАЊЕ НА ЗАНАЕТЧИИ НА ПОДРАЧЈЕТО НА ОПШТИНА ОХРИД ЗА 2021 ГОДИНА
  1. Опис на јавниот повик
ЈАВЕН ПОВИК ЗА СУБВЕНЦИОНИРАЊЕ НА ЗАНАЕТЧИИ НА ПОДРАЧЈЕТО НА ОПШТИНА ОХРИД ЗА 2021 ГОДИНА

Предмет на Јавниот повик е директна еднократна парична  помош на најпогодената категорија на занаетчии од пандемијата на Ковид – 19, со цел задржување на работните места и зачувување на овие занаети од изумирање, соглсно Регионалната Занаетчиска Комора Охрид… (повеќе…)

ПРАВИЛНИК ЗА КОРИСТЕЊЕ НА ФИНАНСИСКИ СРЕДСТВА ОД БУЏЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД ЗА СУБВЕНЦИОНИРАЊЕ НА ЗАНАТЕЧИИ НА ПОДРАЧЈЕТО НА ОПШТИНА ОХРИД

БАРАЊЕ (word doc.)

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *