(ВИДЕО)Јорго бара да владее со Охрид 10 дена за да ги урне дивоградбите

Деморкати Охрид објавија видео во кое претседателто на партијата се прашува Како може бетонската база во Охрид, во последните две години да биде секојдневно на медиумите и да стане најпопуларна и повеќе популарна од сите историски објекти што ги има Охрид, а сеуште не е отстранета од градот, прашува претседателот на демократи Јорго Огненовски.

Демократи на градоначалникот и советот му порачаа:

„Има кој да го води Охрид. Охриѓани имаат чесни и способни граѓани. Ти си градоначалниче неспособен затоа треба да си заминеш. Собранието да донесе Лехспецијалис и да ме псотави мене за управник на Охрид. Јас за 10 дена ќе ги урнам сите дивоградби, после тоа јас заминувам и Охрид нека си избере нов градоначалник на избори“ – порачува Огненоски.

За да се спречи урбаната мафија, вели Огненовски, на Oхрид му требаат квалитетни луѓе да го водат градот.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *