ГЕОРГИЕВСКИ:ИНТЕНЗИВНА ГРАДЕЖНА ДИНАМИКА НА Ул„15-ти Корпус“.

👍Интензивна градежна динамика на улицата „15-ти Корпус“ на потегот пред влезот во селото Лескоец. Поради големата фреквенција на сообраќај, стручните екипи работат и во текот на вечерните часови.

☑️Се врши машинско гребење на стариот асфалтен слој и тампонирање, како дел од подготвителните активности пред асфалтирањето на коловозот, кое ќе се одвива во наредниот период.

🔙Претходно се вршеше асфалтирање и уредување на тротоарите, се постави нова атмосферска канализација и се работеше на нови приклучоци на водоводната линија.

🔜Работните активности на овoј капитален инфраструктурен проект се очекува да бидат финализирани во втората половина од месец мај.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *