105 медиумски работници од Македонија се вакцинираа против КОВИД19 во Врање , Србија.

Сто и пет медиумски работници од Северна Македонија денеска беа вакцинирани со антиковид вакцината на AstraZeneca во Институтот за јавно здравје во Врање, Република Србија.

Вакцините за македонските новинари беа обезбедени на барање на Македонското здружение на новинари (МАН) во соработка со партнерското Здружение на новинари на Србија, со поддршка на канцеларијата на српскиот претседател.

За новинарите од С. Македонија кои аплицираа за вакцинација беше организиран превоз.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *