Охридската општа болница од денеска го редуцира своето работење

Болницата во Охрид ја редуцира оперативната програма. Ќе се оперираат само итните случаи. Прегледите преку платформата „Мој термин“ во дел од одделенијата како што е интерно, се стопирани. Кадарот ќе се користи за болните од корона кои ги има сè повеќе. На Интерно моментално се хоспитализирани 94 пациенти.

„Ќе се оди да се оперираат само малигни болести и итни случаи, со тоа што дел од нервното одделение ќе се пресели на урологија и ќе направиме ротација со медицински персонал од хируршкиот блок кон модуларната болница, геријатрија и интерно, каде што се позитивните пациенти, за да направиме одмор на постоечкиот кадар“, изјави Горан Балев-директор на општа болница Охрид.

ПОВЕЌЕ ИНФОРМАЦИИ НА СЛЕДНИОТ ЛИНК : https://alsat.mk/mk/ohridskata-opshta-bolnitsa-od-deneska-go-redutsira-svoeto-rabotene/

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *