Македонскиот претставник на Евросонг се пофали дека има бугарско државјанство

Во ТВ интервју Гарванлиев на прашање во врска со државјанство на Македонија тој со гордост кажува дека е граѓанин и на Бугарија.

Гарванлиев кој е од Струмица  објаснува дека освен македонски има и бугарски пасош кој го добил затоа што неговата баба била Бугарка и имал далечни роднини во Бугарија.

Она што шокира во изјавата на Гарванлиев е тој не зборува за две земји или две држави туку неговото објаснување дека е роден во Струмица која се наоѓа од “другата страна на земјата”.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *