Извршена вонредна дезинфекција во училипните објекти и објектите ан„Јасна Ристеска“.

📢Екипи на ЈП Охридски Комуналец извршија вонредна дезинфекција во училишните објекти и објектите од ЈОУДГ „Јасна Ристеска“.
👉Дезинфицирани беа сите училници, занимални, ходници, тоалети, канцеларии и помошни простории. Активноста се спроведе согласно препораките и мерките за заштита и превенција од корона вирусот Ковид 19.
👉Дезинфекцијата во образовните објекти е дел од оперативниот план на Локалната самоуправа поради зголемениот број на заболени на територијата на општина Охрид.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *