Баба од 104 години не била во затвор и сака да види како е таму

,,Јас сум на возраст од 104 години и секогаш сум била на страна на законот, ама сега сакам да бидам на темната страна – нагласува Ен Броуканброу во својата листа на желби.

Домот за стари и изнемоштени лица ,,Ѕtokeleigh care home” во Бристол во кој живее пензионерката одлучил да им исполни желби на станарите. Тие на лист хартија запишале какви желби сакаат да им се исполнат. Потоа тие барања биле поставени на трговски центри, каде очекуваат на видни места да ги забележат и да им бидат исполнети на пензионерите.

Од полицијата реагираа „радосно“ кога го видоа барањето на пензионерката и ветија дека на 20 март ќе ја приведат возрасната жена и со тоа – ќе и ја исполнат желбата, наведува весникот.

Во списокот на нестандардни желби имало – возење со Ролс Ројс, посета на мотоклуб, масажа и прегратка со пудлица.