Трамп: Доста веќе за таа корона, луѓето се уморни од слушање идиоти!?

Претседателот на САД, Доналд Трамп тврди дека луѓето се уморни да слушаат за смртоносната пандемија од која умреа повеќе од 215.000 Американци, а за главниот епидемиолог на земјата рече дека е на таа функција 500 години.

Нарекувајќи ги Фаучи и другите здравствени службеници „идиоти“, Трамп рече дека земјата е подготвена да ја остави здравствената катастрофа зад себе, иако бројот на случаи повторно нагло расте, а медицинските експерти предупредуваат дека најлошото можеби сега доаѓа.

Луѓето велат дека не им е грижа.  Само оставете не на мира.  Доста им е. Луѓето се уморија од слушање на Фаучи и сите овие идиоти, рече претседателот во телефонскиот разговор со неговиот изборен штаб.

извор: vocentar.com