maska korona kovid

Според најновите податоци, во Светот досега се регистрирани 50,063,800 заразени .

Според најновите податоци, во светот досега се регистрирани  50,063,800  заразени со новиот коронавирус.

Од нив починати се  1,254,023 , а оздравеле  35,477,883  луѓе.

Најголем број заразени лица има во САД-  10,148,600   , по што следуваат Индија со 8,500,003  , Бразил со  5,636,181  , Русија со 1,753,836 заболени , и Франција со   1,661,853   лица.  .

Најголем број на смртни случаи како резултат на коронавирусот има во САД   242,958  , Бразил 162,053   потоа во Индија 126,134  , и Мексико   94,323   починати од COVID 19.