СВЕТ – СОСТОЈБА 16 МАЈ ЗАРАЗЕНИ ОД КОВИД19

Според најновите податоци, во светот досега се регистрирани 4,687,182   заразени со новиот коронавирус.

Од нив починати се  311,012 , а оздравеле 1,800,459 луѓе.

Најголем број заразени лица има во САД-    1,497,096   , по што следуваат Шпанија со 276,505 , Русија со  272,043 , Велика Британија со 240,161 заболени , и Италија со  224,760  лица.  .

Најголем број на смртни случаи како резултат на коронавирусот има во САД  89,124 , Британија  34,466  потоа во Италија 31,763  , и Франција  27,625  починати од COVID 19.