СВЕТ – СОСТОЈБА ДО 15 ЧАСОТ ЗАРАЗЕНИ ОД КОВИД19.

Според најновите податоци, во светот досега се регистрирани     2,940,190  заразени со новиот коронавирус .

Од нив починати се   203,807  , а оздравеле  841,957  луѓе.

Најголем број заразени лица има во САД-  960,896 , по што следуваат Шпанија со 223,759 , Италија со 195,351  , Франција со  161,488 заболени , и Германија со  156,513  лица.  .

Најголем број на смртни случаи како резултат на коронавирусот има во САД    54,265     , Италија  26,384  потоа во Шпанија    22,902    , и Франција  22,614 починати од COVID 19.