СВЕТ – СОСТОЈБА ДО 14 ЧАСОТ ЗАРАЗЕНИ ОД КОВИД19

Според најновите податоци, во светот досега се регистрирани    1,939,463  заразени со новиот коронавирус.

Од нив починати се  120,879  луѓе , а оздравеле 459,525 луѓе.

Најголем број заразени лица има во САД-  587,173  , по што следуваат Шпанија со   172,541 , Италија со  159,516 , Франција со  136,779 заболени, и Германија со  130,214  .

Најголем број на смртни случаи како резултат на коронавирусот има во САД   23,644  , Италија  20,465 потоа во Шпанија 18,056  , и Франција 14,967 починати од COVID 19.