СВЕТ – СОСТОЈБА ДО 10 ЧАСОТ ЗАРАЗЕНИ ОД КОВИД19

Според најновите податоци, во светот досега се регистрирани   2,646,424   заразени со новиот коронавирус.

Од нив починати се   184,353 , а оздравеле  723,713  луѓе.

Најголем број заразени лица има во САД-   849,092   , по што следуваат Шпанија со  208,389  , Италија со  187,327  , Франција со  159,877 заболени , и Германија со 150,648 лица.  .

Најголем број на смртни случаи како резултат на коронавирусот има во САД    47,681   , Италија 25,085 потоа во Шпанија  21,717   , и Франција  21,340  починати од COVID 19.