Ритко – Добитник на наградата од YouTube “Silver play button youtube”

Македонскиот јутубер Ритко Мемедов од Битола кој во последниот период неговата популарност е во голем пораст е добитник на наградата од Youtube Silver play button youtube .

Ритко Мдфк се вика неговиот youtube канал а неговите следбеници МАФИЈАШИ .

Ритко секојдневно се вклучува во живо на Јутјуб каде што многу често разговара и со дел од граѓаните на нашиот сосед Бугарија , исто така има и други видеа како што се видеото со неговото Југо , видеото каде што врзал две девојки и ги шета како кучки , многу др пренкој а ние го издвојуваме и ви го презентираме пренкот каде РИТКО успеа да ја наседне Општина Битола .

После објавеното видео на Ритко Мдфк , ЈКП Водовод Битола, сакајќи да се пофалат дека ги дезинфицираат и чистат улиците и јавните површини, ставиле слика токму од Ритко, како лажно “дезинфицира”.

Ритко потоа напиша дека добил закани од директорот на јавното претпријатие:

Фотографијата веќе ја нема на Фејсбук профилот од ЈКП Водовод Битола, а популарниот пранкер кои го следат над 116 илјади корисници на јутјуб се извини за видеото:

“Се извинувам за невкусната шега која ја направив во однос на ситуацијата со Ковид 19, но јас не инсистирав мојата слика да се најди на официјалната страна на Водовод. Иако се претставив дека доаѓам од “Ритко Мадафака Екипа” иако сите ме познаваат по моите пранк видеа, кои низ целиот свет се актуелни и општо прифатени, јас се извинувам за несоодветниот момент, но никако неможам да се извинам за сликата на официјалната страна на Водовод бидејќи јас таа слика таму не ја поставив”, напиша Мемедов на својот Фејсбук профил.

За сите што не го знаевте заследетего веднаш на YOUTUBE – RITKO MDFK .