putin

Путин:Ние сме единствена држава која веќе има три домашни вакцини

Ние сме единствена држава која има три домашни вакцини.Без сомнеж тоа е најголем успех во сферата на науката, изјавил Путин.

Русија е лидер во светот во правење вакцини против коронавирусот, изјави рускиот претседател Владимир Путин на седницата на Советот за науки и образование.

-Благодарение на нашите научници, Русија е лидер во светот на правење вакцини против коронавирусот. Не рекол ништо неочекувано ниту нов, изјавил Путин.

Тој нагласил дека Русија е единствена држава во светот која има три вакцини од домаѓно производство.

Извор/фото:Агенции