Пецаков до Филипче: Министре што е поопасно, сам да се движам и да носам маска или да седам со четворица и да не носам маска?

Пратеникот од Охрид, од редовите на ВМРО-ДПМНЕ, Кирил Пецаков, на денешната расправа на Собраниската комисија за здравство, имаше неколку забелешки по однос на предложените мерки за заштита од коронавирусот.

Тој напомена дека на Македонија и е потребна специјална комисија за справување со пандемијата, која што ќе биде составена од професионалци, бидејќи досегашната комисија за заштита од заразни болести носела мерки на циркузантски начин.

Целосното излагање на Пецаков погледнете го во видеото.