Кичеец сам се пријавил во затворот во Струга за издржување на казната за “Рекет””

Зоран Милески Кичеец денеска влезе во Казнено поправниот дом Струга за отслужување на правосилната затворска казна од три години на која е осуден во случајот „Рекет”.

Директорот на Управата за извршување санкции Јовица Стојановиќ потврди дека Зоран Милески е примен во струшкиот затвор и оти сам се пријавил во извршување на затворската казна.

Милески е осуден на три години затвор, откако во декември минатата година го призна делото за случајот „Рекет” за примање награда за противзаконито влијание.