Денес се гласа на 3.480 избирачки места ширум државава, во Охрид на 89

Според заклучениот Избирачки список, право на глас имаат 1.814.263 граѓани граѓани. Од нив, во изводите на Избирачкиот список се запишани еден милион 729 илјади и 189 лица. Во посебните избирачки изводи се запишани 83.054 лица кои се иселиле или работат во странство. Во посебниот избирачки список, пак, за лицата во затвор и во притвор се запишани 1.657 гласачи, во старските домови 357 и шест лица се водат како внатрешно раселени лица.

Во Општина Охрид се гласа на 89 избирачки места , правото на глас можат да го остварат 52510 граѓани запишани во избирачкиот список.