Денес поставуање на прв асфалтен слој на улицата “15-ти Корупус”

Активно продолжуваат градежните активности на улицата „15 Корпус“. Денес поставуваме прв асфалтен слој на дел од коловозот, а потоа следи асфалтирање на тротоарите. Претходно таму се изврши тампонирање и поставување на рабници како дел од подготвителните активности пред асфалтирањето.

На улицата веќе се постави нова атмосферска канализација и се работеше на нови приклучоци на водоводната линија.

Овој капитален инфраструктурен проект според динамиката на работа треба да заврши до крајот на месец мај.

Општина Охрид и во иднина продолжува инфраструктурно да го развива градот, да ги решава проблемите и потребите на граѓаните, напипа градоначалникот Георгиески во својата објава на ФБ.