Демир Далип повикува на мирни и демократски протести.

Во целост ви го пренесуваме ФБ Статус објавен од Дип.Правник Демир Далип .


Брака и сестри Египќани
ДОСТА БЕШЕ…!!!Доста беше од омаловажувања и деградирања;
Доста беше, од навредите-ВИЕ, ЃУПЦИТЕ САМО ЗА ВО КОМУНАЛНО;
Доста беше од расна Дискриминација;
Доста беше од третирање како грагани од 5 ти ред;
Доста беше од страв од Директори, Раководители;
Доста беше од незастапување во институциите на системот, каде имаме 0,0001% ЕГИПКАНИ ВО ЈАВНАТА АДМИНИСТРАЦИЈА;
Доста беше , во име на Египканите, да се вработат други наши сограгани и на тој начин да го злоупотребат гласот на Египканецот;
ДОСТА БЕШЕ…ДОСТА БЕШЕ…ДОСТА БЕШЕ ОД СИТЕ НЕПРАВДИ СПРЕМА НАС….!!!
ЗАТОА, ПОДГОТВУВАМЕ МИРНИ И ДЕМОКРАТСКИ ПРОТЕСТИ-ДА СЕ ЧУЕ И ГЛАСОТ НА ЕГИПКАНЕЦОТ.
ЗНАМ, ВИ ВЕТИЛЕ, ВЕ РАЗОЧАРАЛЕ—ЗАТОА, ПОКАЖЕТЕ СЕ МАЖИ, БОРЕТЕ СЕ ЗА СВОИТЕ ПРАВА И СЛОБОДИ-ПРИКЛУЧИСЕ НА ПРОТЕСТИТЕ ЗА ПРАВДА, ПРАВИЧНОСТ И ДОСТОИНСТВЕН ЖИВОТ-ОД ТЕБЕ ЗАВИСИ…!

Исто така Демир Далип апелира да нема само Селективно Казнување од страна на МВР.