Виктор Мизо претседател на РК ОХРИД

По одлуката на Ракометната Федерација на Македонија која ја поништи цела сезона и не му даде виза на РК ОХРИД за излез во Европа , Димитар Василевски-Саричко незадоволен од одлуката на РФМ си поднесе оставка.

Денес на негово место е назначен Виктор Мизо , извршен директор на Костал Македонија и претседател на Асоцијацијата на странски компании со технолошки напредно производство.