Албанскиот премиер Еди Рама беше полеан со мастило во албанскиот парламент од страна на опозицискиот пратеник Еди Палока за време на ратификацијата на Протоколот за пристапување на Република Северна Македонија кон НАТО.

Албанскиот премиер Еди Рама беше полеан со мастило во албанскиот парламент од страна на опозицискиот пратеник Еди Палока за време на ратификацијата на Протоколот за пристапување на Република Северна Македонија кон НАТО.

    На седницата за ратификацијата на Протоколот за македонското членство во НАТО присуствуваше и првиот човек на Собранието, Талат Џафери. Лидерот на опозициската Демократска партија, Љулзим Баша, остро ја критикуваше владата поради корупција, по што премиерот Рама го опомена дека повеќе зборува за тоа, отколку за ратифкацијата на Протоколот. Потоа пратеникот Еди Палока истури мастило врз премиерот. Палока мораше да ја напушти салата и доби суспензија од 10 дена.