МЛАДИТЕ ЗДРАВИ ДРВЈА ОД „МАКЕДОНСКИ ПРОСВЕТИТЕЛИ” СЕ ПРЕСАДУВААТ ВО ГРАДСКИОТ ПАРК

Поради градежните зафати поврзани со реконструкцијата на ул.„Македонски Просветители“, здравите млади дрвја од постоечкиот дрворед со јавори се пресадуваат во градскиот парк. Акцијата ја спроведуваат екипи на  ЈП „Охридски Комуналец” … Read More

Објавен јавниот оглас за финансиска поддршка – од 600 до 800 денари пониски сметки за струја ќе добијат над 7.500 домаќинства со ниски приходи

Министерството за економија денеска го објави јавниот повик за финансиска поддршка за потрошена електрична енергија за лица со ниски примања за 2022 година. Како што информираше министерот Бектеши, за оваа … Read More

„ОХРИДСКИ КОМУНАЛЕЦ” ДОНИРА САДНИЦИ НА ДРЖАВНИТЕ И ЈАВНИ ИНСТИТУЦИИ

„Охридски Kомуналец” доделува по 50 садници сезонски цветен расад  на државните и јавните институции кои дејноста ја обавуваат на територијата на општина Охрид. Садниците се од сопствено производство, а целта … Read More