22_02_2019_PRESERNOV_3

ОДБЕЛЕЖАН СЛОВЕНЕЧКИОТ ПРАЗНИК ПРЕШЕРНОВ ДЕН

Претседателката на Советот на општина Охрид, Живка Ангелоска  заедно со амбасадорот на Р. Словенија во Р. Македонија Н. Е.  Милан Јазбец,     ја проследи свечената приредба  што  вечерва  се одржа  во ОМУ „Методи Патче“ , а по повод одбележувањето на словенечкиот културен празник – Прешернов ден.

Организатор на настанот е  словенечкото здружение „Триглав“ од Битола со поддршка на  амбасадата на Република Словенија во Република Македонија.