Gradonacalnik_Konstantin_Georgieski_300

Константин Георгиевски кандидат за градоначалник на СДСМ во Охрид

Константин Георгиевски ќе биде кандидат за градоначалник на Охрид од СДСМ на претстојните локални избори што ќе се одржат на 21 Април, дознава OХРИДВЕСТ.

Георгиевски  подолго време во охридската јавност се спомнуваше како најсериозен кандидат за градоначалник,исто така најдобро котираше на анкетите реализирани од сдсм.

Во внатрепартиската борба за Кандидат за градоначалник учествуваа

  1. Константин Георгиевски – ВД Градоначалник на Општина Охрид
  2. Лазе Таневски – Претседател на Сдсм Охрид
  3. Науме Јованоски – Поранешен претседател на сдсм
  4. Живка Ангелоска – Претседател на Совет на Општина Охрид

Gradonacalnik_Konstantin_Georgieski_300632c3491b2d391ab015a7b1797d7a51f_L20562619_158577568040162_2015442802_n-(3)-thumbmaxresdefault