znaminja2

Катастрофата го обедини регионот

Незапамтените поплави кои деновиве го зафатија Балканот, ги обединија народите од регионот.  На манифестацијата „Граѓевинијада“ што се одржува во Будва, Црна Гора, учесниците, студенти од земјите на поранешна Југославија заеднички ги истакнаа националните знамиња во знак на поддршка на погодените подрачја од катастрофалните поплави.